EĞLENCENİN VAZGEÇİLMEZ DURAĞI: Wİİ OYUNLARIYLA KEYİF DOLU ANLAR

Teknoloji, çağımızın en hızlı ve en aktif bir şekilde gelişen durumları arasında yer alır. Genel olarak bakıldığında, teknoloji birçok alanda aktif bir şekilde kullanılmaktadır. İş yaşantımızda, eğitimde veya ev aletlerinde yaygın bir şekilde kullanılmış olan teknoloji, son dönemlerde oyun konsollarında çok daha aktif bir şekilde tercih edilmektedir. Oyun konsolları bakımından birçok kişinin tercih etmiş olduğu ve özellikle son dönemlerde yaygın bir şekilde kullanım sağlamış olduğu birçok farklı konsol türü bulunur. Gelişmiş teknolojinin yanı sıra, en çok tercih edilen ve çıkmış olduğu dönemlerde birçok kişinin aktif bir şekilde kullanım sağlamış olduğu oyun konsollarından bir tanesi, Nintendo Wii olmaktadır.

Kısa ismi olarak genellikle Wii olarak bilinen bu konsol, diğer konsol türlerine daha farklı bir kontrol yöntemi ile tercih edilmektedir. Konsol türleri bakımından, kontrol olarak birçok konsol joystickler ile kontrol edilmektedir. Wii geliştirmiş olduğu özel konsol yapısı ile birlikte, joystickler olmadan, rahatlıkla uzaktan kontrol sağlayarak, eğlenceli zaman geçirmenizi sağlar. Zaman açısından eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin tercih etmiş olduğu Wii, diğer konsol türlerine göre daha hareketli ve daha heyecanlı oyunlara sahiptir. Oyunların oynanması için bağlantılar ile birlikte, oyunu hissederek oynayabilirsiniz. 

Atarilerin daha yeni bir versiyonu olarak çıkmış olan Nintendo Wii, geniş oyuncu kitlesi ile birçok kişinin gözde oyun konsolları arasında yer alır. Birçok farklı oyun türü ve kontrol kumandaları ile, oyunun içerisinde kendisini bulabileceğiniz bu teknoloji, ince yapısı ile birlikte çok fazla yer kaplamadan, kolaylıkla kullanılabilir. Yaş grubu olarak çoğunlukla 6 yaşından itibaren çocukların ve gençlerin kullanabileceği Wii, tüm zamanların en çok tercih edilen konsol türleri arasında yer alır.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN Wİİ OYUNLARI

Oyun kültürü bakımından tüm zamanların en geniş oyun kitlesine sahip olan Wii, genellikle birçok kişinin en gözde konsol türleri arasında yer alır. Oyunların içerisinde vermiş olduğu hissiyat ile birlikte, diğer oyun konsollarına göre daha kolay bir şekilde kurulabilir. Oyun konsolları bakımından yaygın bir şekilde tercih edilen ve birçok kişinin en gözde oyunlarının oynanmış olduğu Wii, oyunların yanı sıra, birçok farklı ek aparat ile kullanıcılarına sunulmaktadır. Konsol yanında ek olarak alınabilen bu aksesuarlar, oyunlarda kullanılması için üretilmiştir. Denge tahtası, silah aparatı ve dans halısı gibi birçok farklı aparat ile birlikte, oyunlarda ki hissiyatı daha fazla hissedebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesinden bu yana farklı farklı aparatlar ile kullanılabilen Wii, diğer konsol türlerine göre en rahat kullanıma sahip olan konsollardan bir tanesidir.

Nintendo Wii oyun konsolunda oynayabileceğiniz birçok farklı oyun kategorisi bulunur. Tercih etmek istediğiniz oyun kategorisine göre, en çok oynanılan oyunları daha yakından inceleyebilirsiniz. Bu sayede Wii sahibi olursanız eğer ki, almanız gereken ve oynamanız gereken oyunları daha önceden bilerek, oyunları satın alabilirsiniz.

SPOR OYUNLARI

Nintendo Wii açısından en çok tercih edilen oyun türlerinden bir tanesi, spor oyunlarıdır. Genel olarak sporun aktif bir şekilde takip edilmesinden dolayı, birçok kişi farklı spor oyunlarını tercih etmektedir. Kullanım bakımından rahat ve konforlu bir şekilde kullanılan bu oyun türleri, Wii konsolu ile birlikte, daha heyecanlı bir şekilde oynanabilmektedir. Spor oyunları arasında en aktif tercih edilen oyun türlerinden bir tanesi, masa tenisi olmaktadır. 

Kullanım sağlamış olduğunuz uzaktan kumandalı joystickler ile birlikte, masa tenisi oynamak daha kolay ve daha konforludur. Spor türü bakımından hissiyatlı bir şekilde oynayabileceğiniz masa tenisi oyununda, tüm kontroller sizin elinizde bulunan kolda bulunmaktadır. Joystick hareketlerinize göre televizyon ekranında bulunan oyuncu, yapmış olduğunuz hareketlerin aynısını yapmaktadır. Elinizde bir raket varmış gibi hissedip oynayabileceğiniz bu spor oyunu, Wii konsolunda en çok tercih edilen oyun türlerinden bir tanesidir.

Nintendo Wii oynarken spor oyunları arasında tercih edilen bir diğer oyun ise, Okçuluk sporudur. Kutu içerisinde çıkan joystickler arasında, ufak bir joystick bulunmaktadır. Hissiyat olarak diğer joystick ile yayı tutabilir, bir diğer joystick ile de oku görebilirsiniz. Oku ne kadar uzağa atmak isterseniz, o kadar çekmeniz gerekir. Eğlenceli oyunlar ile birlikte, eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

MACERA OYUNLARI

Spor oyunlarının yanı sıra, en çok tercih edilen oyun türlerinden bir tanesi, macera oyunları olmaktadır. Aksiyonun bol olduğu ve heyecan verici süreklilik ile birçok kişinin tercih etmiş olduğu bu oyun türleri, tüm zamanların en çok tercih edilen oyun türleri arasında yer alır. Nintendo Wii oyun konsollarında tercih edilen, joystickler ile kolaylıkla oynanabilen macera oyunları, diğer yapılara göre çok ayrı bir yapıda bulunur.

Wii oyunları açısından en çok tercih edilen macera oyunlardan bir tanesi, açık ara Super Mario oyunudur. Eskilerin en gözde ve en çok tercih edilen oyun türlerinden bir tanesi olan Süper Mario, Wii konsolları ile birlikte, çok fazla tercih edilmektedir. Seri açısından farklı serileri bulunan ve oyuncuların yoğunluklu bir şekilde takip etmiş olduğu bu oyun türü, özellikle son dönemlerin en popüler oyun türleri arasında yer alır. Macera oyunu severlerin tercih ettiği Süper Mario, Nintendo Wii oyun konsolunun en favori oyunları arasında yer alır.

PARTY OYUNLARI

Nintendo Wii kullanıcılarının oyun konsolları arasında tercih edilmesindeki en temel nedenlerinden bir tanesi, Party oyunları olmaktadır. Çoklu ve birçok kişinin oynayabildiği bu oyunlar, toplu arkadaş ortamları ile oynayabileceğiniz tarzda oyun türlerinden bir tanesidir. Wii konsoluna uygun bir şekilde tasarlanmış olan aparatlar sayesinde, farklı oyunları deneyerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Toplu bir şekilde oynayarak eğlenceli vakit geçirebileceğiniz party oyunları, Wii konsol evreninin en aktif oynanılan oyunlarından bir tanesidir.

HAREKETLİ OYUNLAR

Spor yapmayı sevenlerin tercih etmiş olduğu oyun türlerinden bir tanesi, hareketli oyunlar serisidir. Tek başınıza ve birden fazla kişi ile oynayabileceğiniz hareketli oyunlar ile birlikte, dans edebilir ve spor yapabilirsiniz. Ev ortamında Wii konsoluna ait halı ile birlikte, dans hareketleri öğrenebilir, bu hareketleri düzenli bir şekilde yaparak, ev içerisinde spor yapabilirsiniz. Wii konsoluna ait olan hareketli oyunlardan en çok tercih edilen oyun, Just Dance serisidir.

Dans severlerin tercih etmiş olduğu ve eğlenceli bir yapıya sahip olan bu oyun türü, tüm zamanların en çok tercih edilen oyun türleri arasında yer alır. Özel halısı sayesinde, halı üzerinden kontrol sağlayarak, eğlenceli bir şekilde dans edebilirsiniz. Dans hareketleri ve seçmiş olduğunuz müzik ile birlikte, ekran üzerinden okları takip ederek, dans figürleri öğrenebilirsiniz.

BULMACA VE ZEKA OYUNLARI

Bulmaca ve zeka oyunlarının takipçisi olan kişilerin Wii konsolunda tercih etmiş olduğu oyun türleri, zeka oyunları olmaktadır. Kişisel gelişim açısından etkin bir rol oynamış olan bulmaca, diğer oyun türlerinde göre daha düşündürücü bir yapıya sahiptir. Wii Party oyunu ile birlikte, zeka gelişimi konusunda ilerleme kat edebilirsiniz. Bu oyun türü haricinde Doktor Kawashima’s Brain Training oyunu ile de, zeka oyunları oynayarak eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.